Hae tästä blogista

maanantai 22. lokakuuta 2018

6. päivä: Méridasta maaseudulle Torrejón el Rubioon

Maanantaiaamuna Annikki ja Vilho jatkavat kiertomatkaansa Espanjan harvaan asutussa keskiosassa. Méridasta lähtevä roomalaisten tärkeä kauppatie, nykyään Via de La Platana eli Hopeatienä tunnettu pikatie vie heidät kohti pohjoista. Koska Susivuorten seuraava pysähdyspaikka olisi pienessä maalaiskylässä Monfragüen kansallipuiston tuntumassa, he käyvät matkalla ruokakaupassa Cáceresin kaupungissa.


Cáceresissa Susivuoret kääntyvät tielle, joka on, jos mahdollista vieläkin tyhjempi kuin Via de La Plata. Autoilijoita enemmän liikkeellä näkyy olevan isohaarahaukkoja ja pieninä parvina operoivia siniharakoita. Asutustakaan tien varrella ei ole vaan ainoa maalikylä 50 kilometrin matkalla on Susivuorten päivän määränpää eli Torrejón El Rubio. Kylässä on alle 600 asukasta eli enää neljännes siitä, mitä 1950-luvulla. Se, että kylässä on useita majoitusta tarjoavaa Casa Ruraleja, osoittaa, että luontoturismista on kasvanut Torrejón el Rubiosssa merkittävä elinkeino perinteisen maanviljelyn ja lampaiden kasvatuksen ohelle.

Karttaohjelma sijoittaa sen Casa Ruralin, jossa Susivuoret aikovat yöpyä, keskelle peltoa. Annikin soittaessa taloon, sen isäntä vilkuttaa hänelle puhelin kädessään sadan metrin päästä. Talo, jossa Apartementos Estrellas de Monfragüe on, onkin samassa pihapiirissä kuin Apartementos de Monfragüen talo. Sen pienen pieni kyltti ei vaan näy kadulle ja siksi Susivuoret ajoivat talosta ohitse.

Asetuttuaan taloksi ja nopean lounaan syötyään, Annikki ja Vilho tekevät pienen kävelykierroksen kylässä. Koulubussi tuo kylään pari koululaista mutta muuten iltapäivä on kylässä hiljainen. Sen ainoa pieni kauppa ja pari baaria ovat seistan aikaan kiinni ja juoma-auto on jättänyt täydet olut- ja virvoitusjuomakorit niiden ovenpieleen. Kapeiden kujien varrella olevien,  valkoisiksi kalkittujen talojen pääovet ovat suoraan kadulle ja niiden edessä on paksut kangasverhot. Kylän laidalla olevissa suuremmissa maalaistaloissa pääovi johtaa patiolle ilman verhoja.


Susivuorten pohjakerroksen asuntoa kiertää patio, jonne paistaa mukavasti aurinko. Talon mummon tuotua heille puutarhapöydän ja -tuolit, Annikki ja Vilho nauttivat iltapäiväkahvinsa patiolla lampaiden määkiessä aitauksessaan takapihalla.




Ei kommentteja: