Hae tästä blogista

lauantai 20. lokakuuta 2018

2. päivä: Susivuoret tepastelavat ja tapastelevat Valdepeñasissa

Valdepeñasin todella tilavaan hotellihuoneeseen kuuluu Susivuorten iloksi parveke. Lokakuinen iltapäivä on niin lämmin, että Vilho painelee välittömästi parvekkeelle oluttaan nauttimaan. Annikista kapea ja pitkä parveke ja sieltä liehuvat Castilla - La Manchan, Espanjan ja EU:n liput tuovat mieleen kaupungintalon.

Auringon laskettua ja lämpötilan pudottua alle 20 asteen, Susivuoret  siirtyvät seuraamaan tv:stä säätiedotusta. Espanjassa se on aina kunnon performanssi ja maan itärannikolle annettu Alerta roja tekee siitä erityisen jännittävän. Valencian seudulla sataa vettä aivan kaatamalla ja sääkarttaa tanssin ja pantomiinin keinon tulkitseva nainen lupaa sadetta myös maan keskiosaan. Annikki ottaakin sateenvarjonsa mukaan Susivuorten lähtiessä kaupungille iltapalaa etsimään.

Kellon ollessa vasta vähän yli kahdeksan illalla, Susivuorten hotellia lähimpänä olevat ruokapaikat ovat vielä kiinni. Annikki ja Vilho suunnistavatkin sivukujalta Valdenpeñasin parinsadan metrin mittaiselle kävelykadulle. Sen päässä on Plaza España baareineen. Susivuoret eivät sorru tavanomaiseen nirsoiluunsa vaan  astuvat epäröimättä sisään La Taberna de Ivaniin. Annikki tilaa tiskiltä copat punaviiniä ja saa niiden lisäksi lautasellisen friteerattuja kala- ja sipulitapaksia. Vilhon kehoittamana Annikki käy kysymässä naapuripöydän ääressä istuvalta mieheltä ruokasuosituksia. Herrasmies kertoo, että hänen syömänsä liharuoka ei ollut kovin kummoinen ainakaan siihen verrattuna, mitä hän itse tekee mutta talon salaattiannos oli hyvinkin kelvollinen. Tämän perusteella Annikki käy tilaamassa kaksi puolikasta racioniani kasvisruokaa. Tabernan pisto eli lämmin paprikavoittoinen annos on maukas ja Vilhon ”urheiden perunoiden” (Patatas bravas) kanssa tarjottu aioli on valkosipuleineen parasta, mitä Annikki on koskaan maistanut. Kun toisten viinilasillisten kyytipojaksi saadaan vielä jamon-täytteiset montaditot,  Susivuoret ovat kylläisiä ja tyytyväisiä hotelliin palatessaan.



Valdepeñasin La Plaza España 

Ei kommentteja: