Hae tästä blogista

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

12. päivä: Talvi yllättää Annikin Leónissa

Ilma tuntuu jo jäätävän kylmältä Annikin ja Vilhon palatessa huoneistohotelliinsa. Säätiedotuksen ilmoittama kylmä rintama on saavuttanut reilun 800 metrin korkeudessa olevan Leónin ja ikkunasta näkyvät, Asturian suunnassa olevat vuoret ovat lumen peitossa. Susivuoret katselevat huolestuneina uutislähestystä. Lumiraja on Castilla y Leónissa ja Asturiassa laskenut 1200 metriin ja maan pohjoisrannikkoa riepottaa lumimyrsky.



Uutiskuvat lumessa tieltä suistuneista autoista ja kaatuneiden puiden katkomista sähkölinjoista vakuuttavat, että Espanjaan on tullut kaksi kuukautta etuajassa talvi. Susivuorten suunnitelmissa oli jatkaa huomenna matkaansa pohjoiseen mutta viimeistään nyt on selvää, että se ei ole viisasta.  ”Rantaloma” sähköttömässä pikkukylässä myrskyävän Atlantin rannalla ei houkuttele. Sadaksi euroksi ilmoitettu peruutusmaksu ennakkoon varatusta asunnosta on Susivuorten mielestä pikkusumma verrattuna siihen, että pitäisi lähteä kesärenkailla ja ilman lumiketjuja ajamaan Leónin ja Gijónin väliselle vuoristotielle. Annikki siis etsii varausportaalista sähköpostiosoitteen, johon hän lähettää espanjaksi muotoilemansa viestin kertoakseen, etteivät Susivuoret voikaan saapua huomenna Liñaresiin. Parin tunnin päästä viestiin vastataan, että viime hetken peruutus onnistuu ilman mitään kuluja.

Seuraavaksi Annikki käy hotellin vastaanotossa varmistamassa Susivuorille majoituksen toiseksi yöksi Leónissa. Kuten Annikki etukäteen arvelikin, ystävällinen vastaanottovirkailija vinkkaa, että uusi varaus kannattaa tehdä huoneistohotellin verkkosivulla itse. Näin edullisessa kokonaishinnassa on mukana aamiainen.

Syrjäisiä maaseutukyliä kolunneet Annikki ja Vilho siirtyvät siis Plan B:hen. Mistään varsinaisesta suunnitelmasta ei heidän tapauksessaan ole tietenkään kysymys. Sen sijaan,  että selvittäisivät Leónin kulttuurikohteita, Vilho avaa Rueda D.O.:n cavan ja Annikki tutkii lyhintä kävelyreittiä kaupungin katedraalin ohi tavaratalolle.

Ei kommentteja: