Hae tästä blogista

torstai 13. maaliskuuta 2014

3. päivä: Numeropeliä

Lähetä Vilho asialle ja mene itse perässä. Vilho, arkana puhumaan ranskaa kenties, sotki Annikin järjestelmällisen cocktaillistan läpikäymisen jättämällä numeron 5 eli Zou Cocon väliin ja hakemalla baarista kutosen eli Tamarinen.

Ihan kelpo tämäkin, cassis-pohjainen juoma oli mutta sen siemaistuaan Annikin on itse noustava aurinkotuolistaan ja käveltävä rantaa pitkin hotellin baariin. Uusi, kanelirommista ja appelsiini- ja mangomehuista koostuva drinkki on edellistä parempi. Mustaherukka ilman samppanjaa yhdistyy Annikin mielessä viluun ja nuhaan ja siksikin uusi auringonkeltainen cocktail sopii edellistä paremmin Mauritiuksen lämpöön ja aurinkoon. Kaiken kaikkiaan talon cocktailit ovat Annikin mieleen. Ne ovat raikkaan makuisia ja sateenvarjojen ja muiden joutavien härpättimien sijaan koristeina on vain hedelmälohkoja. Ja mikä parasta; juomissa on vain nimeksi alkoholia ja Annikki voi juoda niitä useita päivässä.

Cocktail-lista on ainoa "pakollinen ohjelma", jonka Annikki on Vilholle kertonut. Vilhollahan on tapana marmattaa Annikin intoilusta järjestää "ohjelmaa" lomapäiviksi. Marmatus tuntuu jatkuvan ihan vanhasta tottumuksesta sillä on menossa jo kolmas lomapäivä eikä Annikilla ole vieläkään yhtäkään päiväohjelmaa edes suunnitteilla. Totta puhen Annikilla jon jonkinlainen hahmotelma viikkosuunnitelmasta, mutta sitä on tässä vaiheessa turha paljastaa Vilholle; riittää, että parina ensimmäisenä lomapäivänä ilmoittaa, että tänään mennään snorklailemaaan.

Intian valtameren vesi on täällä niin lämmintä ja vedenalainen eläinmaailma niin mielenkiintoinen, että meressä voisi helposti viettää koko päivän. Nyt, puoli seitsemän maissa illalla aurinko on kuitenkin laskemassa ja on aika pukeutua illalliselle. Minkähän cocktailin Annikki valitsisi aperitiiviksi? Nouseva kuu innoittaa ohittamaan numero seiskan ja tilaaman kasin!

Ei kommentteja: