Hae tästä blogista

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

2. päivä: Ensivaikutelmia Mauritiuksesta - Annikki alkaa tropikalisoitua

Vihreää, vehreää. Se on Annikin ensivaikutelma Maurituksesta. Myös lentokentän toimivuus ja siisteys vaniljantuoksuisine toileitteineen sekä paikallisten ystävällisyys antoi maasta positiivisen ensivaikutelman. On palattava ensivaikutelmiin ja ensimmäisen varsinaisen lomapäivän kokemuksiin ennen kuin tropikalisoidun tyystin, toteaa Annikki loikoillessaan pariskunnan merenrantaterassilla toista hedelmädrinkkiään nauttien.

Mahebourgin lentoasema oli todellakin toimiva laitos. Jo koneessa täytetettyjen maahantulo- ja terveystietolomakkeiden jättö sujui nopeasti vaikka virkailijoiden kanssa tuli samalla jutustelua tänään vietettävästä Mauritiuksen kansallispäivästä  ja suomalaisista jalkapallovalmentajista.

Noin tunnin kestänyt kyyti merenrantatietä Trou d'Eau Douciin oli itsessään jo pieni sight seeing minibussin kuljettajan kertoessa maan historiasta, tavoista ja elinkeinoista ja osoitellessa matkan varrelle sattuneita luonnonnähtävyyksiä.

Perillä majapaikassa, jonka nimi on tietysti Tropical Attitude, hotellin johtaja tuli toivottaman Annikin ja Vilhon tervetulleeksi ja samantien tarjoiltiin virvokkeita eli kosteat pyyheliinat ja jääteetä. Lyhyen hotellin palveluiden esittelyn ja mahdollisten ruoka-allergioiden selvityksen jälkeen pariskuntamme oli valmis majoittumaan huoneeseensa. Tarkempi tutustuminen matkapaketin sisältämään täysihoitoon aloitettaisiin vasta pienen lepohetken jälkeen.

Kahden maissa suunnistettiin kohti ruokasalia, jossa lounaan kerrottiin olevan BBQ-buffet. Grillatun tonnikalan lisäksi tarjolla oli mausteista makkaraa ja monenlaisia kasvisruokia. Aivan kaikkien tarjoilukulhojen kansia Annikki ei avannut vaan täytti lautasensa parilla mielenkiintoisimman näköisellä ruokalajilla. Papu-vihanneshöystö osoittautui niin tuliseksi, että Annikki ihmetteli tosissaan erästä netistä lukemaansa arvostelua hotellin ruoista. Siinä kun moitittiin sapuskoja aivan liian miedonmakuisiksi.

Merelle päin antavassa ruokasalissa ja viereisessä allasbaarissa nettiyhteys tuntui toimivan hyvin ja pian Annikki ja Vilhon syventyivät tahoillaan tabletteihinsa ja läppäreihinsä. He eivät  selvästikään ole tulleet Mauritiukselle viettämään romanttisia hetkiä kuten esim. monet häämatkalaiset.

Muuten kaksikkomme alkoi jo hyvin sulautua muiden hotellivieraiden joukkoon: cocktailit juotuaan hekin vaihtaisivat ylleen ranta-asut ja lähtisivät testaamaan, kuinka lämmintä vesi on Intian valtameressä.

Ei kommentteja: