Hae tästä blogista

tiistai 25. maaliskuuta 2014

12. päivä: Kesäsiirtolaisen päivärytmissä

Eilinen, yhdessä hotellin uima-altaan ympärillä vietetty sadepäivä on selvästi lähentänyt Vilhon sittemmin "kesäsiirtolaksi" nimeämän hotellin väkeä toisiinsa. Illalla ruokasalissa kuuluu aikaisempaa selvästi vilkkaampi puheensorina. Annikki ja Vilhokin jäävät illallisen jälkeen viinikarahvin ääreen seurustelemaan katamaraanilla tapaamansa rostockilaisparin kanssa. Ilmenee, että pariskunnasta hiljaisempi on kotoisin Pohjois-Saksasta ja eloisampi maan eteläosasta; mies on paljasjalkainen rostockilainen ja rouva on Freiburgista. Ilta kuluu rattoisasti vertailen eri maiden ja maanosien tapoja, ruokia ja muuta kulttuuria matkailijan näkökulmasta.

Annikin ja Vilhon päiväkin on sujunut kesäsiirtola-asukkaalle sopivaan tapaan. On uitu sekä meressä että uima-altaassa, jossa Annikki innostui vesijumppaamaan ja venyttelemään kunnolla. Kolme ateriaa päivässä yhdistettynä hyvin kevyeen liikuntaa kun alkaa epäilyttävästi näkyä vyötäröllä.

Huomenna olisi pariskuntamme viimeinen lomapäivä Mauritiuksella. Vaikka Annikkia kiinnostaisi lähteä Caselan luonnonpuistoon, päätetään, että sunnuntai on paras käyttää lepäilyyn ja kevyeen puuhasteluun eikä busseissa ja takseissa rehaamiseen. Maanantaina saisi matkustaa aivan koko rahan edestä.

Ei kommentteja: