Hae tästä blogista

tiistai 25. maaliskuuta 2014

13. päivä: Vaihtuvaa väkeä - Annikki ja Vilho valmistautuvat kotimatkalle

"Kesäsiirtolaan" on tänäänkin tullut uusia asukkaita ja Annikki ja Vilho alkavat olla  pisimpään siellä viihtyneet. Huomenna kun he lähtisivät yhtä matkaa hampurilaisen äidin ja tyttären kanssa kotimatkalle, koko siirtolan väki olisi kertaalleen vaihtunut.

Vaikka lomaa voisi hyvinkin jatkaa ja Mauritiuksella olisi vielä paljon nähtävää, kaksi viikkoa kesäsiirtolassa on ihan passeli aika. Siinä ehtii nauttia uutuudenviehätyksestä ja tutkia perusteellisesti lähialueen tarjonnan sekä tehdä useita retkiä kauemmaksikin.  Siirtolaelämään kuuluu myös oleellisesti muiden vieraiden ja heidän ryhmädynamiikassaan tapahtuvien muutosten tarkkailua, jota Annikki ja Vilho niin mielellään harrastavat.

Kesäsiirtolan säännöllisessä ruokailurytmissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Jos syö kaikki kolme runsasta ateriaa päivässä, ruokiin alkaa varmasti pikkuhiljaa kyllästyä. Toisaalta kun alkaa tuntea keittiö- ja tarjoiluhenkilökuntaa, voi pyytää pieniä erikoisannoksia.  Annikin olisi tosin syytä jo alkaa välttää erikoisjälkiruokia sillä hänen matkahousunsa tuntuvat merkillisesti kutistuneet hotellin pesulassa. On siis käytävä taas vesijumppaamassa ja uimassa altaassa ennen kuin aloitteisiin todennäköisesti niitä enemmän jälkiruokakaloreita kuluttava matkalaukkujen pakkaus.

Uima-altaan ympärillä tähän mennessä kohtuullisen hyvin toiminut internetyhteys on tänään kokonaan poikki. Se vaikuttaa oleellisesti siihen, mitä seurapelejä siirtolavieraat illalla pelaavat. Saksalaisten eläkeläisten ja nuorenparin muodostama nelikko toki avaa kasinonsa heti illallisen jälkeen mutta nyt porukan "digimummo" ei voi roikkua somessa ja skypettää lastenlapsiensa kanssa kiihkeiden kortti- ja lautapelirupeamien välissä. Suomalaisten ja ranskalaisten seurapelit ovat sen sijaan kokonaan keskeytyneet. Suomalainen seurapelihän on sitä, että kaikki samassa pöydässä istuvat räpläävät herkeämättä kännyköitään ja tablettejaan puhumatta toisilleen mitään. Ranskalaisessa versiossa "pelaajat" polttavat lähes ketjussa tupakkaa. Ei olekaan yllätys, että Annikki ja Vilho viihtyvät parhaiten saksalaisten, ruotsalaisten ja englantilaisten siirtolavieraiden kanssa turisten jos eivät sitten itse pelaa sitä suomalaista seurapeliä.

Ei kommentteja: