Hae tästä blogista

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

12. päivä: Eksyttävä sade Pécsissä

Annikki ja Vilho ovat hyvin tyytyväisiä majapaikkaansa Pécsissä. Rauhallisen huoneistohotellin edulliseen hintaan kuuluu monipuolinen aamiainen ja parkkipaikka aivan kaupungin keskustassa. Susivuoret jättävätkin autonsa hotellin tyhjentyneelle parkkipaikalla ja lähtevät jalan tutustumaan Pécsin vanhaan kaupunkiin.

Aamu on alkanut sateisena ja sade ja tuuli vain voimistuvat Susivuorten astellessa vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle Szent Péterille eli Pyhälle Pietarille omistetulle katedraalille. Vilhon jäädessä roplaamaan videokameraansa holvikäytävän suojaan, Annikki kävelee sateenvarjonsa kanssa katedraalin toiselle puolelle. Sen jälkeen Annikki ei näe Vilhosta enää vilaustakaan. Aivan kuin sadevesi olisi huuhtonut Vilhon sinne pelättyyn katuojaan.

Annikki pyörii katedraalin ympäristössä Vilhoa etsien muttei löydä tätä sen enempää katedraalin kryptasta, viereisestä museosta, kuin piispanpalatsiltakaan. Hän tähyilee joka suuntaan sateiseen kaupunkiin muttei näe Vilhoa missään. Annikki käy pari kertaa autollakin muttei Vilho ole sielläkään sadetta pitämässä. Vasta kun sadevesi alkaa sekoittua Annikin kyyneliin hänen huhuillessaan Vilhoa katedraalin takaisilla rauniolla, Annikki kuulee takanaan Vilhon kutsun. Annikin kirkkaanpunainen sateenvarjo on auttanut Vilhon löytämään takaisin Annikin luo!

Vilho ei ollutkaan pudonnut raunioihin eikä päätynyt katuojaan. Hän oli käynyt katsomassa Pécsin paleokristillisiä nähtävyyksiä, jotka olisivat kovasti kiinnostaneet Annikkiakin. Vilho tarjoutuu lähtemään Annikin kanssa uudelleen varhaiskristilliselle mausoleumille mutta Annikki sanoo, että nyt on parasta jatkaa matkaa. Kun seuraavan kerran päädytään Unkariin, tullaan sitten tutustumaan Pécsiin aurinkoisena päivänä ja ajan kanssa. Vaikka Annikin aamu kaupungissa sai vähän harmittavan käänteen, hänen saamansa kuva Pécsistä on positiivinen. Unkarin tärkeimmän yliopistokaupungin vanha keskusta on viehättävä ja siellä riittäisi Annikille varmasti muutakin nähtävää kuin hänen aiottua perusteellisemmin tutkimansa katedraalin ympäristö.

Lue myös Vilhon sateinen kierros Pécsissä

Ei kommentteja: