Hae tästä blogista

perjantai 18. lokakuuta 2013

2. päivä: Vila Senhora da Rochan kivettyneet eläkeläiset



Annikki tuntee itsensä pitkästä aikaa nuoreksi. Eikä pelkästään Grândolan supermarketista haalitun, nuorentavaa kosmetiikkaa pullistelevan ostospussinsa ansiosta. Annikki on nimittäin parin isovanhempiensa kanssa lomaa viettävän pikkulapsen jälkeen huvila-alueen nuorin asukas. Annikki ja Vilho ovat jälleen päätyneet eläkeläisten suosimaan paikkaan.



Eipä eläkeläisten loma-asuntoja täynnä olevassa algarvelaiskylässä mitään vikaa olekaan. Meno on rauhallista ja sehän sopii vauhdittomalle Vilholle ja vain hitusen nopeammalle Annikille. Kantaessaan matkalaukkujaan ja ruoka- ja juomaostoksiaan asunnolleen, pariskuntamme toteaa tyytyväisenä, että se sijaitsee aivan huvila-alueen laidalla. Rollaattoreiden kolina eikä loiskinta uima-altaalla tulisi häiritsemään. Illalla Annikki saa turhaan kuulostella josko eläkeläisbaarista kantautuisi diskojytke asunnolle.



Aivan haudanhiljaista Vila Senhora da Rochassa ei kuitenkaan onneksi ole. Siitä pitävät huolen vehreän alueen monet linnut. Äänekkäimmät niistä viihtyvät asunnon parvekkeen edustalla kasvavassa suuressa mimosassa. Eikä alue olekaan täysin sovelias rollaattoriporukalle. Atlantin rantaan päästäkseen on nimittäin kavuttava alas hyvin pitkiä ja jyrkkiä portaita. Siinä olisi tekemistä ketteräjalkaiselle Annikillekin.


Annikki ei tunne olevansa vielä tarpeeksi voimissaan ryhtyäkseen porraskiipeilyyn ja niinpä päivä käytetään ruokakaupassa käymiseen ja asunnolla lepäilemiseen. Huomenna olisi hyvä päivä vaihtaa portviinin maistelu rantaleikkeihin ja uimiseen.

Ei kommentteja: