Hae tästä blogista

perjantai 18. lokakuuta 2013

2. päivä: Lomaa lomalaisista


Annikille ja Vilholle selvisi tarkemmin vasta aamulla se, millaiseen paikkaan he olivat yöllä majoittuneet. Kyseessä oli pieni, mukava hotelli keskellä aidattua lomakylää. Näin lokakuun puolivälissä se ei tosiaankaan kuhissut lomanviettäjiä vaan asuntovaunualue, lasten leikkipuisto ja kappelikin olivat aivan tyhjiä. Suuressa aamiaissalissa oli sentään kaksi muuta hotellivierasta ja yksi vakioasiakas eli kirjava kissa, joka vaativasti nau’uttuaan marssi määrätietoisesti kohti baaritiskiä. Sen tilaus otettiin saman tien vastaan ja kohta kissa söikin aamupalaansa suuren eukalyptuspuun katveessa.

Annikki ja Vilho viivähtivät hetken lomakylän puistossa, joka betonimonumentteineen toi etäisesti mieleen Neuvostoliiton. Lintujen sirkutus tosin kuulosti vapautuneemmalta kuin meno muinaisessa naapurissamme ja ainoa kuriin ja virkapukuihin viittaava näky oli tarmokkaasti nurmikolla marssiva värikäs harjalintu.

Yöunet olivat jääneet turhan lyhyiksi mutta pieni aamukävely virkisti. Vilhokin alkoi olla elementissään käynnistäessään auton ja kaksikkomme suunnatessa kohti etelää ja Algarven rannikkoa. 

Ei kommentteja: