Hae tästä blogista

torstai 28. maaliskuuta 2019

7. päivä: Antiikin Oplontis roskattuna

Napolin metropolialueen infrastuktuuria voi parhaalla tahdollakin sanoa ainoastaan häpeälliseksi. Kuoppaiset kadut, rähjäiset pihat ja puistot kruunaa täydellinen roskaaminen. Vaikka Napolin roskakasojen ja jäteongelman taustalla sanotaan olevan järjestätyneen rikollisuuden, on siinä osansa muullakin kunnallispotiikalla ja Italian yleisellä polittiisella tahdolla sekä asukkaiden käytöksellä. Annikki ei usko, että Camorra pakottaa heittämään jokaisen muovipullon autonikkunasta pihalle tai näkemään sen suuren vaivan, että ajaa dumppaamaan pesukoneen tienvarteen sen sijaan, että jättäisi sen ylipursuavien jäteastioiden viereen.

Susivuorten ajellessa Boscorealin ja Torre Annunziatan roskaisilla asuinkaduilla, Annikki on tyytyväinen, ettei vuokrannut loma-asuntoa täältä. Mukavakin asunto puutarhoineen Vesuvion rinteiltä, jossa meri ja lukuisat arkeologiset alueet olisivat lähellä, ei tyydyttäisi Annikkia kun talosta kadulle astuttaessa saa koko ajan väistellä kuoppia ja jätekasoja.

Nuhjuisten pikkukatujen alla Torre Annunziatan rantakaupungissa on antiikin Oplontis. Annikilla ei ole tietoa Susivuorten matkakohteen parkkialueesta eikä navigaattorikaan sellaisia tunne. Annikki alkaakin tähystää vapaata tilaa kadunvarresta ja ilmainen parkkipaikka löytyy kapean kadun varresta alle sadan metrin päästä Susivuorten matkakohteesta, Villa di Poppeasta.

Ei kommentteja: