Hae tästä blogista

maanantai 25. maaliskuuta 2019

4. päivä: Susivuoret lämmittävät ja kokkaavat Bojanossa

Annikki ja Vilho palaavat ”hiihtoretkeltään” hyvissä ajoin ennen auringolaskua. Siten he voivat nauttia After ski -juomansa talonsa lännen puoleisella terrassilla. Jos ei tietäisi, että terassille johtavan oven takana on huolella remontoitu asunto, voisi luulla, että Susivuorten talo on samanlainen, sortumaan jätetetty asumus kuin sen naapuritalotkin. Talon tämän puolen julkisivu on nimittäin yhtä kulahtanut kuin muissakin naapuruston taloissa. Poikkeuksen rappausta ja maalausta tarvitseviin taloihin täällä tekee Susivuorten talon itäpääty ja parin talon päässä sijaitseva rouva Rinan talo.

La signora Rina on Susivuorten tuki ja turva Bojanossa. Nelikymppinen, sorja ja huolellisesti pukeutunut ja ehostettu perheenemäntä huolehtii siitä, että Susivuorilla on ”tutto bene”. Rinan huolenpidpsta saavat nauttia myös Ricardo-poika sekä aasintamma ja sen Gelsomina-niminen varsa ja kaksi kissaa, joista Tinchio eli Ripa on jo vakiovieras Annikin aamiaispöydässä. Rouvan mies on ANASin eli Italian tieliikennelaitoksen palveluksessa ja on jo ehtinyt raportoida Rinalle, että Susivuoret  olivat tänään Campitello Matesessa. Susivuoret näkivätkin kuinka hiihtokeskukselle menevällä tiellä oli ANASin porukka täyttämässä alsfalttiin syöpyneitä kuoppia.

Se, että onko rouva Rinan perheellä maatalouteen ja ruoantuotantoon liittyvää toimintaa, jää Annikilta selvittämättä. Hän ei siis tiedä kuka säilyttää lihaa Susivuorten naapuritalossa. Tähyillessään karulta länsiterassiltaan autioilta vaikuttavan naapuritalon toiseen kerrokseen, Annikki huomaa, että sen kulmahuoneen katosta roikkuu rivi lihakoukkuja. Lienevätkä koukuissa olevat suuret lihankappaleet olevan kuivattavina. Ainakin vanhan talon ulkoseinästä lähtevä ilmastointiputki viittaa siihen.

Auringon laskettua ilta viilenee nopeasti ja sisälle palattuaan Annikki säätää lämmityksen niin täysille kuin uskaltaa. Vilho tulee varmaan valittamaan yläkerran makuuhuoneen kuumudesta aamuyöllä mutta Annikki ei halua palella asettautuessaan teeveen ääreen katsomaan kuinka Ranska löylyttää Islannin. Vilho ei onneksi huomaa Annikin lämmitystouhuja sillä hänellä on oma kuuma projektinsa käynnissä keittiön puolella.

Vilhon kokkkauksen tuloksena Susivuorten illallinen on erinomaisen maukas lihapata, jonka pääainekset ovat Molisesta (carne bovina del matese) sekä Abruzzosta (patate del Fucino IGP), Calabriasta (cipolla rossa di Tropea IGP) ja Liguriasta (basilico genevese DOP). Näinkin tavanomaisilta kuulostavien raaka-aineiden kuin perunan, sipulin ja basilikan alkuperäismerkintöjä tutkiessaan Annikki muistaa miksi EFSA on Parmassa eikä Helsingissä.

Ei kommentteja: