Öisin valvottavaan yskäänsä lopen kyllästyneenä Annikki paineleekin apteekkiin ja palaa sieltä mukanaan yskänsiirappia, jolla luvataan olevan kaiken muun hyvän lisäksi sedatiivinen vaikutus.
Orvietosta matka jatkuu kohti seuraavan yön majapaikkaa Toscanassa. Maakunnan vaihtuessa Laziosta Toscanaksi, maanteiden kunto paranee oleellisesti. Se tosin merkitsee myös tietyömaita. Yksi maantiesilta on tietöiden takia kokonaan kiinni ja kiertoreitti vie usean kukkulan rinnettä ylös ja alas. Maisemat ovat kuin suoraan matkaoppaiden kansista.
Koska navigaattori ei tunne majapaikan osoitetta, Rigomagnossa ja Sinalungassa pyöritään hetki, ennen kuin La Fornace löytyy. Se on aivan tavallinen vanha asuintalo viinitarhan kupeessa. Ainakin kaksi sukupolvea asuttaa talon toista päätyä ja alakertaa, yläkerrasta vuokrataan kolmea huonetta matkailijoille. Annikki ja Vilho saavat käyttöönsä Camera da Letto della Nonnan eli mummonkammarin. Siisti huone pienine kylpyhuoneineen on kalustettu vanhoin, suurin huonekaluin ja vuoteessa on pitsityynyliinat. Kaksikkomme on käynyt pikaisesti ruokakaupassa ja toteaa tyytyväisenä, että kammarissa voi viettää mukavan illan lepäilen ja eväistä nauttien.
Vilhon ostama suht edullinen Vino Nobile di Montepulciano osoittautuu erinomaiseksi mutta salamin kanssa tuntuu sopivan yhteen paremmin Chianti Classico. Salami ei olekaan mitä tahansa vaan läheisessä Monteriggionissa kasvatettavasta Cinta Senese -sikarodusta valmistettua mehevää ja äärimmäisen maukasta tuotetta. Eipä ihme, että "sienalaiset vyösiat" ovat Italiassa niin korkeasti arvostettuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti