Hae tästä blogista

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

2. päivä: Ajelehtimista Palman turistivirrassa

Annikki ja Vilho painelevat sadeviittojensa liepeet hulmuten kohti matkustajasataman vieressä olevaa Porto Pin kauppakeskusta. Sadesäässä he eivät viitsi lähteä kaupungille sen nähtävyyksiä katsomaan eikä pilvinen, vaikkakin lämmin päivä ole sopiva uimarannallakaan käyntiin. Kauppakeskuksen Majorca-helmiä myyvissä liikkeissä ja Disney-kaupassa pyörii risteilyaluksilta tulleita turisteja muttei ruuhkaksi asti. Annikki ei helmikoruista välitä eivätkä lukuiset vaatekaupatkaan jaksa häntä innostaa. Ainoat kiinnostavat tuotteet ovat saksalaisen ns. sekatavarakaupan edulliset muistikortit ja Agua de Baleares -sarjan eau de cologne nimeltä Mallorca.

Supermarketissa  Annikki ja Vilho tutkivat pitkään paistinpannuja mutta eivät osta sellaistakaan. Mieluummin Annikki lähettää viestin vuokraemännälle pyytääkseen häneltä uuden paistinpannun. Kuperaksi poltettu ja pilalle naarmutettu teflonpannu on nimittäin loma-asuntojen vakiovaruste ja usein Susivuoret ensitöikseen ostavat tai ostattavat uuden pannun. Nyt Annikki ei ainakaan viitsi sitä ostaa koska sopiva pannu olisi juuri sellainen, joka kuitenkin pyörisi vaivana matkatavaroissa koko loppuloman. Hän myös patistaa Vilhon jättämään sinänsä kiehtovat paellapannut telineisiinsä.

Suuressa ja sekavassa supermarketissa kierrellessä menee sen verran aikaa, että sade on ehtinyt kokonaan loppua. Lounaan jälkeen Susivuoret asettautuvatkin taas tarkkailupisteelleen parvekkeelle tietokoneidensa ja valkoviinipullon kanssa. Lähtevät matkustajalaivat huudattavat torviaan ja nousevat lentokoneet jyrisevät meren ylle. Palma ei suinkaan tyhjene turisteista sillä uusia laivoja ja varsinkin lentokoneita saapuu kaupunkiin jatkuvana virtana. Lentoliikenteen hiljennettyä puolen yön jälkeen, Annikkikin käy levolle. Vilho etsii itselleen oman peitteen ja kömpii sitten vaimonsa viereen. Joudut viinilasilliset ja omat peitot takaavat jos ei hyvän, niin ainakin syvän unen.

Ei kommentteja: