Hae tästä blogista

keskiviikko 17. elokuuta 2016

4. päivä: Gentin kukkateltoista Brysselin lentokentän jonotustelttoihin

Maanantaina Annikki kuulee ilokseen, että junayhteys Brysselin lentokentälle on juuri saatu avattua. Hän kuvaa vielä Gentin Sint Pietersin rautatieaseman keskushalliin mm. sadoista punaisista flamingonkukista rakennetun kukkapylvään ennen kuin nousee Marketan kanssa Brysselin junaan.

Vaikka Annikki ja Marketta pääsevät nyt helposti junalla suoraan Brysselin kentälle, lentomatkalle lähtö on yhä paljon vaivalloisempaa kuin ennen kuukauden takaista terroristi-iskua. Rautatieasemalla hissit eivät toimi joten matkalaukkuja on kannettava pari kerrosväliä portaita pitkin. Annikin matkalaukku painaa aika lailla mm. kolmen ikebana-workshopista saadun keramiikkamaljakon takia. Annikin onneksi kentän henkilökuntaan kuuluva nuori mies huomaa kaukaa Annikin ponnistelun jyrkissä portaissa ja kiirehtii kantamaan hänen laukkunsa portaiden yläpäähän. Lentokentän lähtöselvitysalueenkaan tuhoja ei ole vielä täysin korjattu vaan matkustajat ohjataan kiertoreittiä pitkin lentoaseman sivustalla olevaan tilapäishalliin. Ensimmäiseen telttakatokseen päästäkseen Annikin ja Marketan on näytettävä matkalippunsa ja passinsa. Niitä kysytään heti uudestaan kun matkustajat ja matkatavarat läpivalaistaan. Seuraavassa kylmässä telttahallissa saa jonottaa lähtöselvitysautomaatille ja työmaakonttiin järjestettyyn vessaan. Koska check in– tai baggage drop –tiskejä ei ole, matkustajat saavat odotella kolmannessa jääkylmässä hallissa sitä, että heidän lentoyhtiölleen muodostetaan jonokarsina neljänteen telttahalliin. Pari kertaa passejaan ja matkalippujaan näytettyään Annikki ja Marketta pääsevät lentoyhtiönsä jonoon ja siitä toimistopöydän ääreen, jonne koneen ruumaan menevät matkatavarat jätetään. Lukuhihnoja ei ole vaan henkilökunta kantaa matkalaukut hallin peräseinällä kulkevalle isolle hihnalle.

Vielä pariin välitarkastukseen jonotettuaan Annikki ja Marketta pääsevät varsinaiseen lentokenttärakennukseen. Sielläkään hissit eivät toimi vaan portaita on kiivettävä neljä korkeaa porrasväliä. Tavanomaiseen turvatarkastukseen on pitkät jonot mutta nyt ollaan jo lähellä pääsyä tax free –kauppojen ja lähtöporttien tuntumaan. Lopulta lukuisissa tarkastuksissa jonotuksineen menee yhteensä vain reilu kaksi tuntia ja Annikille ja Marketalle jää vielä aikaa käydä haukkaamassa salaatit ja juomassa lasilliset valkoviiniä.

Luulevatko islamistiterroristit ja heidän kannattajansa saavuttaneensa suurenkin voiton ja kansansuosion tapettuaan ja vammautettuaan satoja ihmisiä ja hankaloittaneen kymmenien tuhansien matkustajien lentomatkoja? Kyllä nämä järjettömät terrorityöt loppuvat omaan mahdottomuuteensa, miettii Annikki.

Ei kommentteja: