Hae tästä blogista

tiistai 3. marraskuuta 2015

14. päivä: Rauhallinen päivä Cala Domingosissa eli Susivuoret sopeutuvat saksalaiseen mökkeilyyn

Maanantaina aamuyöllä sataa kaatamalla mutta sää ehtii kirkastua ennen kuin Susivuoret pääsevät liikkeelle. Ennen kauppareissulle lähtöä he tutkivat asuntoa ja pihaa eilistä tarkemmin ja suorittavat muutaman yksityishenkilöiden vuokraamissa loma-asunnoissa vaadittavan vakiotoimenpiteen. Vilho korjaa suihkuletkun pidikkeen ja virittää koukun keittiöpyyhkeille. Annikki tutkii kodinhoitohuoneen varustuksen ja keittiön astiakaapit siirrellen tarpeettomat tavarat ylähyllyille. Keittiön apupöydällä oleva suuri, hanallinen lasiastia paikallista yrttilikööriä joutaa syrjään, samoin voileipägrilli. Paistinpannut ovat arvatenkin kamalassa kunnossa ja Annikki päättää, ettei koske niihin lainkaan vaan ostaa Kiinan pojalta halvalla pannun, joka kelpaa tulevan viikon kokkailuihin. Vilho tutkii pihalla olevaa tyypillistä espanjalaista avogrilliä välineineen ja lisää kauppalistaan pussillisen grillihiiliä.

Käytyään pikaisesti kaupoilla, Susivuoret lepäilevät loppupäivän terassillaan. Heidän kahdessa tasossa oleva talonsa on pienin viiden talon muodostamassa ketjussa. Yhteensä näitä eriväristen talojen viisikkoja on kadun varressa viitisen kappaletta. Sisäänkäynnit ovat pienten, yleensä parkkipaikkana toimivien aidattujen etupihojen puolella. Talojen takapuolella on suuremmat pihat, joissa on pikkuportit talojen ja metsikön välissä kulkevalle laatoitetulle kävelytielle. Polun päässä on pieni uima-allas suihkuineen. Alueella vilahtelee useita kissoja, joiden yhteisruokintapiste on metsän puolella kävelytien laidassa. Pari kattia on ainakin osa-aikaisia kotikissoja sillä ne nukkuvat puutarhatuoleissa erään talon terassilla, jossa näkyy olevan myös niiden ruokakuppi. 

Jokaisen talon piha on päällysteineen ja istutuksineen keskenään erilainen. Annikin ja Vilhon piha on tehty mahdollisimman helppohoitoiseksi sen viihtyisyyden siitä kärsimättä. Pihaa kiertävän pensasaidan lisäksi siellä on vain yksi paksurunkoinen matalahko palmu muun alueen ollessa sileiden terrakottalaattojen peitossa. Osalla naapureista on paljonkin pihaistutuksia kypsiä hedelmiä notkuvia sitruunapuita myöten. Kivan näköisten pihojen joukossa on yksi rumakin eli sellainen, jossa koko tontti on peitetty muovinurmella. 


Kaikkien talojen pihat ovat kuitenkin mukavan rauhallisia sillä Cales de Mallorcan hotellialue sen uima-altaalta kantautuvine äänineen on kadun puolella olevan laakson toisella reunalla. Annikki laskee, että Susivuorten lisäksi vain kolmessa, neljässä talossa on asukkaita. He ovat saksalaisia keski- tai eläkeikäisiä pariskuntia, jotka viettävät suurimman osan päivästään terassillaan. Annikkia ja Vilhoa huvittaa viimeisen talon isäntä, joka puuhailee koko ajan työkalujensa kanssa vaikka talo pihoineen ei yhtään näytä olevan kunnostuksen tarpeessa. 

Ei kommentteja: