Hae tästä blogista

tiistai 3. marraskuuta 2015

13. päivä: Mallorcan kesään

"Le Sanglier!" Annikki sanoo ja röhkäisee kuuluvasti päälle. Ja eikös vain seinän läpi kuuluva kuorsaaminen lopu hetkeksi. Hihittävä mutta muuten ärtynyt Annikki ei naapurihuoneen kuorsaavaa villisikaa sääli sillä ranskalaisäijä ja hänen tuntikausia pulissut eukkonsa herättivät hotelliin saapuessaan hänet ja Vilhon jo aamuviideltä. Susivuoret lähtevät huonosti äänieristetystä hotellistaan jo ennen kymmentä ja laskeutuvat pari korttelia rantakadulle, jossa on lentokentälle vievän bussin pysäkki. He ovat nimittäin todenneet, että on vaivattominta hakea vuokra-auto vakiofirmasta lentokentältä kuin jostain pikkuvuokraamosta keskikaupungilta.

Sunnuntaiaamuna ei ole ruuhkaa ja Palman lentokentälle päästään nopeasti. Lähtevien lentojen terminaalien edessä bussikuski tuntuu odottavan, että takapenkillä laukkujensa kanssa istuvat Susivuoret tajuaisivat nousta kyydistä. Vasta Annikin hihkaistua, että he jäisivät pois vasta seuraavalla, saapuvien lentojen puolella olevalla pysäkillä, bussi jatkaa matkaansa. Vilhon painellessa autovuokraamon tiskille, Annikki jää terminaalin eteen katselemaan sieltä purkautuvaa ihmisvirtaa. Brittiläinen lapsiperhe, ruotsalainen lapsiperhe, saksalainen eläkeläispari, brittiläinen lapsiperhe... Lähes kaikilla perheenpäillä on autovuokraamosta saatu paperinippu käsissään ja he suuntaavat katraansa kanssa monikerroksiseen parkkihalliin. Mallorcan autokannasta taitaa merkittävä osa olla vuokra-autoja.

Pian Vilhokin saapuu oman paperinippunsa kanssa. Vilho on ollut vuokraamon tiskillä tarkkana ja saanut varmistettua ensimmäiseksi siellä tarjottua pienintä autoa paremman menopelin. Vaikka Vilhon valitseman Volkswagenin maine on nyt pahasti tahriintunut väärennettyjen päästömittausten takia, ei Annikki itsekään olisi boikotoinnut saksalaista autonvalmistajaa ranskalaisen kustannuksella.  Hän on nimittäin varma, ettei silläkään ole todistukset päästömittauksistaan täysin kunnossa ja kohta väärennysskandaali koskisi useita automerkkejä.

***
Ajomatka viimeisen viikon majapaikkaan ei ole pitkä joskin navigaattorin kanssa saadaan taas riidellä reitistä sinne. Navigaattori selviytyy viime kilometrien aikana voittajaksi koska on ainoa, joka tuntee tien Calas Domingosin ja Cala Muradan tuntumassa olevalle kadunpätkälle, josta Susivuorten vuokraama loma-asunto löytyy.

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu enää pikainen kauppareissu läheisessä Porto Criston pikkukaupungissa ja sen jälkeen vain terasilla oleilua. Annikki kaataa laseihin "kesäpunkkua" eli tinto de veranoa. Tämä gaseosalla alle viisiprosenttiseksi laimennettu punaviini on mainio juoma syksyisellä Mallorcalla, jossa sää on kuin parhaina kesäpäivinä Suomessa. 

Ei kommentteja: