Hae tästä blogista

tiistai 8. syyskuuta 2015

4. päivä: Krepelschrofenin (anti)sankari

Torstaina aamupäivällä Annikki patistetaan kiipeämään ylös laaksosta Krepelschrofenille. Reitti 1160 metrin korkeudessa olevalle näköalapaikalle on helppo. Annikki kuitenkin hikoilee ja puuskuttaa kavutessaan mutkittelevaa polkua ylös. Häntä suututtaa, että typerä syysflunssa painaa päälle ja tekee hengittämisen vaikeaksi. Romuna oleva polvi riittäisi aivan hyvin yksinäänkin pitämään etenemisnopeuden vaatimattomana. Kumma kyllä, matkaan menee pysähdyksineen vain 10 minuuttia kauemmin kuin kyltissä ilmoitettu 45 min. Vuoristoseuduillahan kävelyreittien matkat ilmoitetaan aina minuutteina ja tunteina eikä kilometreinä. Usein kerrotaan prosentteina tai metreinä myös se, miten paljon matkaan sisältyy nousua.

Krepelschrofenin rinteillä kulkeva reitti tunnetaan nimellä Magdalena Neuner panoramaweg ja ihan mukavat näkymät siltä Wallgauhun, Isar-joen laaksoihin ja niitä ympäröiville vuorille ovatkin. Polun varrella on vähän välillä tauluja, joissa Wallgaun ykkösstara, ampumahiihdon moninkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Magdalena Neuner ampuu jo pikkutyttönä kiväärillä, suihkii teininä suksillaan, poseeraa mitalikimppunsa kanssa, kutoo villasukkaa, soittaa harppua, juo (alkoholitonta) olutta jne. Ties vaikka Wallgaussa törmäisi Magdalenaan ihan livenäkin. Onhan hän naimisissa wallgaulaisen miehen kanssa, jolla on sama nimi kuin Susivuorten majatalon isännällä ja Neunereittekin taloja on Wallgaussa useita.

Annikilta onnistuu vielä pyykinpesu ja ruoanlaitto napakymppiin mutta illalla käy kuin Hollannille, joka häviää EM-karsintapelinsä Islantia vastaan. Varapatruunoita hamuten hän kaatuu flunssaisena petiin.

Ei kommentteja: