Hae tästä blogista

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

13. päivä: Pääkaupunkilaiset Spellossa

Spoleton laakso huokuu sunnuntaiaamun rauhaa Susivuorten ajellessa hiljakseen Monte Subasion viertä kohti etelää. Olisi varmaan ihan sama mihin alueen pikkukaupungeista ja kylistä pistäytyisi. Spello, Bevagna, Foligno jne. ovat kaikki somia kukkuloillaan. Annikki ja Vilho päätyvät ties mistä syystä Spelloon.

Tutustuminen Spellon pikkukaupunkiin sujuu saman kaavan mukaan kuin Susivuorten edellispäivien kaupunkikierrokset mäkisessä ja vuoristoisessa Toscanassa ja Umbriassa. Vilhomobiili parkkiin alarinteeseen kaupunginmuurien ulkopuolelle ja sitten kapuamaan kaupunginportista sisään vanhankaupungin kapeille kujille. Toki tämän päivän koitos on mittakaavaltaan selvästi Sienan, San Gimignanon, Orvieton ja Volterran kierroksia kevyempi. 

Spellon Santa Maria Maggioressa on meneillään sunnuntain messu ja Annikki ja Vilho viivähtävät vain hetken kirkon takaosassa, josta voi nähdä vilauksen muutamasta Pinturicchion freskosta. Palattuaan ulos leppeän auringonpaisteeseen Susivuoret vaeltelevat muutaman roomalaisturistin lailla keskiaikaisen kaupungin idyllisiä taloja ja kujia katsellen. Suurkaupunkilaiset tuntuvat olevan perin ihastuneita pikkukaupungin siisteyteen, raikkaaseen ilmaan ja rauhaan. Heitä houkuttavat myös paikallisia erikoisuuksia tarjoavat pikkuravintolat ja käsitöitä myyvät kaupat. Annikkikin tutkii uteliaasti herkkukaupan ikkunaa ja kohta hänelle jo tarjotaan maistiaisia spellolaisista suolaisista ja makeista kekseistä. Molemmissa maistuu mukavasti kumina tai anis. 

Susivuorten rauhallinen päivä kääntyy lopulta melko riehakkaaksi illaksi. Colsantangelon asunnolla Serie A:n pelejä seurataan lämmikkeenä mm. Annikin uunissa paistamat herkulliset, paikalliset villisikatuoremakkarat ja Franca-emännän antama pullo talon omaa hyvää Montefalco rosso-viiniä. 

Ei kommentteja: