Hae tästä blogista

torstai 7. marraskuuta 2013

17. päivä: Lissabonista Helsinkiin: De braços abertos


Portela, Lissabonin lentokenttä on käytännössä keskellä kaupunkia. Lentokoneet nousevat kiitoradalta talojen kattoja hipoen. Ihme, että ne onnistuvat laskeutua jyristämään kentälle ilman, että pyykkinarut tarttuvat laskutelineisiin. Annikki katselee lähtölupaa odottavan koneen ikkunasta lentokenttää reunustavien kerrostalojen välissä laiduntavia hevosia. Pollet eivät tunnu lentomelusta piittaavan tai sitten ne ovat jo umpikuuroja.

Maan päälentokenttää on oltu siirtämässä Louresista kauemmaksi Lissabonin keskustasta jo vuosikymmeniä. Mikään ei viittaa siihen, että suunnitelmat toteutuisivat lähivuosikymmeninäkään.

Lentokuljetuksesta Helsinkiin vastaa Transportes Aéreos Portugueses eli TAP, tuttavallisesti “Tappi”. Annikkia ei juuri haittaa vaikka Tappi on hänen määritelmänsä mukaan ”lentoyhtiö alle 155-senttisillle”. Vilholla sen sijaan on tekemistä asetella pitkät koipensa käytettävissä olevaan tilaan. Muuten lento sujuu leppoisasti ja yhtiön tunnuslauseen mukaisesti: de braços abertos eli ”käsiä levitellen”. Virallinen käännös lienee ”avosylin maailmalle”.

Ei kommentteja: