Hae tästä blogista

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

2. päivä: Säntilliset sevillalaiset valmistautuvat maratonille

Koska Annikki ei ole halunnut pitää  meluavaa ilmastointilaitetta yöllä päällä, on makuuhuone aamulla kylmä. Asunto kuitenkin lämpenee kun hän avaa kaihtimet ja auringonvalo tulvii ranskalaisen parvekkeen ikkunoista sisään. Kadulla ikkunan edessä on rivi appelsiinipuita mutta Annikki ei aivan ylety poimimaan puusta isoa appelsiinia. Heti aamukahvin juotuaan Susivuorten matka viekin lähikauppaan ostamaan appelsiinejä ja muita puuttuvia elintarvikkeita.

Toisen, ensimmäistä tukevamman aamiaisen nautittuaan Annikki ja Vilho ovat valmiit lähtemään kaupungin toisella puolella olevaan kongressikeskukseen. Sieltä on nimittäin haettava Vilhon huomenna juokseman maratonin numerolappu. Tutun näköisillä kujilla pujotellen Susivuoret päätyvät Puente de Trianalle. Sillan pielessä on kahvila, jossa he muistavat syöneensä aamiaista edellisellä Sevillan reissullaan.

Joen ylitettyään Vilho suunnistaa Annikki kintereillään Sevillan vanhaan kaupunkiin, josta löytyy bussin 27 pysäkki. Annikkia hämmästyttää sevillalaisten kurinalaisuus; bussia odotetaan säntillisesti jonossa ja bussiin noustaan täsmällisesti jonon järjestyksessä. Vilho puolestaan on päivittelevinään täkäläisten bussikuskien käytöstä. He kun ovat järjestään perin ystävällisiä ja hymyileviä.

Viimeistään perillä FIBEssä Susivuorille valkenee se, miten isosta tapahtumasta Sevillan maratonissa on kyse. Kongressihallissa on melkoinen vilske ja meteli ja Vilhon saatua kisapakettinsa Susivuoret lähtevät välittömästi paluumatkalle. Vaikka bussipysäkillä on pitkä jono, Annikki ja Vilho mahtuvat hyvin kyytiin sillä maratoonareita varten busseja kulkee lähes nonstoppina.

Bussi kulkee mm. sevillalaisen, vuonna 1904 perustetun Cruzcampon olutpanimon suuren pääkonttorin ja Inkarnaatio-aukion ”sieninä”, Las Setas de la Encarnación, tunnetun Metropol Parasolin ohi kunnes se palaa vanhankaupungin ytimeen. Lauantai on lämmin ja aurinkoinen päivä ja katukahviloissa on vilkasta. Annikille tulee melkein kuuma Susivuorten kävellessä asunnolleen Trianaan.

Loppupäivä ja ilta menee Susivuorilta huomiseen maratoniin valmistautussa. Maratonin startti on aamulla puoli yhdeksältä eli kello on pantava herättämään jo ennen seitsemää. Pari lasillista finoa ja manzanillaa täytyy kuitenkin maistaa ennen vuoteeseen kömpimistä.

Ei kommentteja: