Hae tästä blogista

lauantai 24. helmikuuta 2018

1. päivä: Susivuoret palaavat ihanien muistojen Sevilllaan

Stuerttihan on varsinainen koomikko! Matkustajat, Annikki ja Vilho mukaanlukien, seuraavat kerrankin herkeämättä lennon turvallisuusdemoa. Sitä pitävän varttuneen stuertin ”muuvit” kirvoittavat monet naurunpyrähdykset  ja  lopuksi  kunnon aplodit.  Annikki uskoo, että  mainion esityksen ansiosta  viestikin menee paremmin perille kuin tavanomaisissa opastuksissa.

Annikin ja Vilhon matka Amsterdamiin sujuu muutenkin mukavasti sillä ”Kelmin” lennolla on kohtuullisen hyvät tarjoilut. Se onkin hyvä sillä Schipholi on sen verran kallis lentokenttä, että Taxfree-kaupassa ainoastaa salmiakkimakeiset ovat edullisia ja Annikki ostaa pussillisen tarjousnameja lisäevääksi jatkolennolle. Sitä odotellessa Annikki käväisee odotusaulan internetpisteellä tulostamassa aamupäivällä sähköpostina saamansa liput sunnuntain jalkapallo-otteluun. Tai oikeastaan liput tulostaa pistettä hoitava nuori mies, jolle sähköpostinsa salasanan unohtanut Annikki ne edelleen lähetti. Annikki on mielissään saamastaan erittäin hyvästä palvelusta koska perillä Sevillassa lippujen tulostaminen olisi varmasti ollut vähän hankalampi tehtävä.

Aurinko ehtii jo laskea Amsterdamissa kun Susivuorten jatkolento on puolitoista tuntia myöhässä valmis lähtöön. Kone lentää Pariisin ja Madridin keskustojen yli ja Annikki saa napattua molemmista kaupungeista hienot yökuvat.

Andaluciaa lähestyttäessä Annikkia vähän jännittää se, minkälaiselta paikalta Sevilla tällä kertaa tuntuu. Susivuoret kävivät Sevillassa kymmenisen vuotta sitten ja silloin he ihastuivat kovasti kaupunkiin ja andalucialaiseen elämänmenoon. Sevillan tapasbaaritkin olivat heistä taivaallisia varsinkin verrattuna ruokapaikkoihin siinä portugalilaisessa peräkylässä, josta he olivat lähteneen bussilla käymään Sevillassa.

Ainakin leppeä ilma, joka tervehtii Susivuoria heidän astuessaan koneesta Sevillan lentokentällä tuntuu miellyttävältä. Ilta ei ole näin kymmenen maissa enää kovin lämmin mutta ohut takki riittää vaatetukseksi bussimatkalle keskustaan ja  lyhyelle kävelylle Plaza de Armasilta Quadalquivir-joen toisella puolella, Trianassa  olevalle asunnolle.

Asunnon Gabriel-isäntä on kadulla vastassa ja pian Susivuoret ovat jo majoittuneet mukavaan kolmen huoneen asuntoon tavallisessa kerrostalossa.  Gabriel on ystävällisesti varustanut keittiön aamupalatarvikkein mutta viiniä ei asunnosta löydy. Niinpä Susivuoret lähtevät pienelle iltakävelylle ja päätyvät pieneen baariin juomaan viinilasilliset. Toiset lasilliset ja tapasannoksen paistettua lihaa he nauttivat kotitalonsa baarissa. Espanjalaiset ovat todella iltavirkkuja mutta Susivuoret lähtevät nukkumaan jo yhden maissa ennen kuin baari menee kiinni.

Ei kommentteja: