Hae tästä blogista

tiistai 25. helmikuuta 2014

5. päivä: Kielin maraton jatkuu

Hampurin lentokentällä on tiistaina iltapäivällä vähän väkeä. Se sopii Annikille ja Vilholle, jotka ovat saapuneet lähtöaulaan poikkeuksellisen hyvissä ajoin. Lento kotiin olisi vasta seitsemältä mutta kun Kielin asuntoa tultiin siivoamaan jo puolenpäivän aikaan, he päättivät hypätä bussiin ja mennä suoraan lentokentälle aikaa tappamaan.

Noin sadan kilometrin bussimatka Kielistä Hampuriin taittuu kauriita ja peuroja sekä petolintuja bongaillen. Ennen check in -tiskin aukeamista istuskellaan kahvilassa lounaalla ja Vilho käy ostamassa kioskista harrastuksiinsa liittyviä kuvalehtiä.  Ystävälleen Anterolle hän olisi ostanut nukkekodin rakentajan lehden mutta sellaista ei tällä kertaa osu silmiin. Sen sijaan tarjolla olisi useita nalleharrastajan lehtiä.

Edellinenkin päivä Kielissä oli mennyt jokseenkin rauhalliseen, jopa vetelään tahtiin. Aamupäivällä oltiin pyöritty kävelykadulla ja kauppakeskuksessa. Tavaratalon mittavat sukka- ja sukkahousuvalikoimat tekivät Annikkiin vaikutuksen.  Lisäksi alekorista löytyi Suomessa yli 20 € maksavia merkkituotteita alle viidellä eurolla.

Lounaan ja päivälevon jälkeen lähdettiin taas kävelemään säälimättä jo rasittuneita raajoja. Asuinalueen ja ulkoilualueen halki päästiin Kielin vuonon rantaan melko lähelle  Kielin kanavan suuta. Rantakatua pitkin jatkettiin vielä muutama kilometri sotilasalueen tuntumaan, jossa ihmeteltiin sodan aikaista suurehkoa bunkkeria. Paluu takaisin asunnolle kävi kovaan vastatuuleen maratonin reittiä seuraten.

Annikki alkoi jo väsyä kaupunkikengissään ja oli tyytyväinen kun pidettiin tauko Geomar-akvaarion luona. Ulkoaltaassa uiskenteli harmaahylkeitä, joista yhdellä oli iltajumppa menossa. Se ui ympäri allasta ja hyppi vähän väliä delfiinin lailla ilmaan.

Vaikka jalkoja pakotti lähes 15 km:n lenkin jälkeen, kauaa ei asunnolla ehditty olla kun jo taas lähdettiin liikkeelle. Tyhjät olutpullot piti palauttaa keräysautomaattiin ja samalla hakea Lyypekin marsipaania kotiinviemisiksi. Heti kauppareissun jälkeen painettiin taas vanhaan kaupunkiin, josta oli katsottu valmiiksi illallispaikka. Ravintola osoittautui hyväksi valinnaksi. Edulliseen buffet-ateriaan kuului niin sushia kuin paljon erilaisia vihanneksia, lihoja ja meren eläviä wokattavaksi. Tosin Herra Wongin maantiedon tuntemuksen mukaan Australia kuuluu Aasiaan. Aasialaisessa buffeesta kun löytyi myös kengurunlihaa.

Ennen nukkumaanmenoa tyhjennettiin vielä pullollinen sektiä, joka kuuluu pakollisena pariskuntamme Saksan matkoihin. Sellaisiksi lasketaan myös lennot saksalaisen lentoyhtiön kyydissä. Pullon vajetessa Annikki tutkii television tarjontaa. Saksalaiset kanavat näyttävät enimmäkseen amerikkalaisia elokuvia ja tv-sarjoja, dubattuna tietenkin. Tanskalainen kanava kertaa juuri päättyneiden Sotshin olympiakisojen tapahtumia mutta nekään eivät Annikkia kiinnosta. Saksalaiset uutiset Ukrainan verilöylystä ja vallanvaihdosta on taas nähty jo montaa kertaa. Viimein löytyy kanava, joka näyttää historiallista dokumenttia. Aiheena on, kuinkas muuten, saksalaisen sukellusveneen toiminta toisessa maailmansodassa.

Ei kommentteja: