Hae tästä blogista

lauantai 22. helmikuuta 2014

2. päivä: Pikkukaupungin kaahailua

Annikki tähyää  olohuoneen ikkunasta alas kirkkopuistikkoon ja kadulle. Hiljaista on mutta onhan lauantai eikä kello ole kuin kahdeksan aamulla. Läheinen supermarketti on kuitenkin juuri avautumassa ja mummot liikennevaloissa puristavat rollaattoriensa kahvoja kuin formulakuskit Ferrarin rattia paalupaikalla. Valon vaihduttua vihreäksi myssypäinen mummeli kiihdyttää kärkeen mutta lopulta kaikki pääsevät sovussa ja hyvässä järjestyksessä kaupan ovelle.

Kaikesta tästä voi päätellä, ettei nyt olla Italiassa. Eihän juuri missään italialaisessa kaupungissa ole jalkakäytäviä, joilla voisi huoletta kaahailla rollaattorilla tai pyörätuolilla. Toisin on tässä pikkukaupungissa, jossa on loistavat jalkakäytävät ja pyörätiet. Liikennekulttuuri on muutenkin kadehdittavaa. Jalankulkijan ei tarvitse väistellä punaisia päin painavia pyöräilijöitä eikä suojatiellä päälle ajavia autoilijoita. Ei siis olla Suomessakaan vaan Annikki ja Vilho ovat löytäneet tiensä Saksan Schleswig-Holsteiniin ja siellä Kielin kaupunkiin.

Seuraavaksi voikin ihmetellä sitä, mikä tuo pariskuntamme helmikuussa Itämeren rantakaupunkiin. Syynä on tietysti Vilhon maratonharrastus ja Annikin intoilu. Maratonkauden aikaisen aloittamisen varjolla Annikki on taas saanut järjestettyä vuoden ensimmäisen ulkomaanmatkan.  Annikki olisi ollut valmis lähtemään esim. Brescian, Napolin tai Chevernyn maratonille mutta Vilho halusi juoksemaan muualle kuin jo koettuihin Italian ja Ranskan kisoihin. Kun Kielin maraton osui sopivaan aikaan helmikuun loppuun ja edulliset lennotkin Hampuriin löytyivät, Annikki saattoi kertoa Vilholle, että ilmoittaudupa ensimmäiselle saksalaiselle maratonillesi.

Kauaa ei Annikki jouda seurata naapuruston tapahtumia sillä kohta on lähdettävä kävelemään rantaan ja Ostseekain edustalle, josta maraton kohta starttaisi. Juoksutapahtuman lähtökuviot sujuvat totuttuun tapaan ja pian Annikki jo vilkuttaa Vilholle hyvän juoksumatkan toivotukset. Vilhon kadotessa näkyvistä rantatielle, Annikki suuntaa kohti Holstenstraßessa, Saksan pisintä kävelyostoskatua ja aloittaa oman maratoninsa.

Ei kommentteja: